450 Jaar Beeldenstorm

450 Jaar na de Beeldenstorm, stormde het opnieuw in Poperinge. Rond de Sint-Bertinuskerk stonden kijkdozen opgesteld die verloren gegane beelden opnieuw tot leven wekten. Leerlingen van de Kunstacademie stonden in voor deze ‘renaissance’ door beelden te projecteren op de vensternissen van de kerk. Naast de kijkdozen stonden rond en in de kerk ruimtelijke beelden en werden heiligenfiguren geschilderd op de ramen van de sacristie.

Op 10 augustus werden 4 publicaties van auteurs Guido Vandermarliere, Dries Vanhove en Wido Bourel voorgesteld. Deze historische publicaties rond de Beeldenstorm en de evolutie van de Sint-Bertinuskerk door de eeuwen heen vormden ook de basis voor een tentoonstelling.  

Op 9 november houdt Niek Deroo’s een moderne hagepreek rond de herbestemming van kerken en op 10 december (s)preekt Johan Braeckman (professor Ugent) over het thema ‘Kritisch denken is een morele plicht’.

Voor meer info (tickets en aanvangsuren hagepreken; meer uitleg rond de tentoonstelling of publicaties): cultuur@poperinge.be of 057 346 686

 

Meer Info & bijlagen

450 Jaar Beeldenstorm - Tentoonstelling - 18.8 Mb 450 Jaar Beeldenstorm - Tentoonstelling 18.8 Mb

Foto's

  • 450 Jaar Beeldenstorm
  • 450 Jaar Beeldenstorm
450 Jaar Beeldenstorm