Bier & Hoppefeesten BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Taste It

Taste It' is een gloednieuw concept waarmee de cultuurdienst en de jeugddienst de Poperingenaar willen laten proeven van bekende Belgische artiesten. Onder deze noemer wil het stadsbestuur cc Ghybe en JOC De Kouter promoten als concertzalen en het wil dit doen door het aanbod aan nationale artiesten in Poperinge te verhogen. De stad zet in op try-outs van allerlei genres, gaande van popmuziek over theater tot comedy.

Meer info vind je op de officiële Facebookpagina van Taste It.  

Voorbije optredens:

WARHAUS

Om het vijfjarig bestaan van Jeugdcentrum De Kouter Poperinge te vieren, viel deze keuze op het fijne duo van Warhaus. Warhaus is Maarten Devoldere (de helft van het frontmannenduo bij Balthazar). Onder deze 'nom de plume' bleef hij lang bewust onder de radar. Tot zeer recentelijk het Warhaus-debuut 'We fucked a flame into being'- genaamd naar een quote van de Engelse romanschrijver D.H. Lawrence - verscheen.  Centraal thema: de Liefde!

En die liefde was meteen wederkerend, want de reacties waren unaniem loend. De invloeden van de Franse sixties, een toets exotiek, een achteloze lusteloosheid en referentie naar Cohen, Cave en Gainsbour laten dan ook niemand onberoerd.

Op 28 maart zagen we ze aan het werk in Poperinge, in Jeugdcentrum de Kouter, Komstraat 30, 8970 Poperinge. (staand optreden).

DEREK & THE DIRT

25 jaar geleden was Derek & the Dirt de rockband met de beste live-reputatie in België.  Oh by the way, de eerste single uit hun eerste titelloze album Derek & the Dirt (CNR1989), was een immense hit en werd geproducet door de betreurde Thé Lau.

De tweede LP/CD Love’s exaltation (EMI1991) was een tweede schot in de roos. Het titelnummer, maar ook Run en vooral Rosie, een powerballad, werden nieuwe radiohits en hun live-reputatie bleef groeien. Ze speelden op zo goed als alle festivals en in de beste zalen van het land. In 1992 namen ze ook een live-cd Fourplay op voor Radio 1, geproducet door Patrick Riguelle. Het werd hun bestseller. Een aantal keren was de band te gast in Poperinge. Hoe legendarisch zijn de verhalen over de komst van deze Gentse rock & roll band naar de hoppestad!  

Misschien ging het er iets te hevig aan toe want de groep was een kort leven beschoren, in 1993 splitte de band en gitarist Pim Wolf en zanger Derek gingen elk hun eigen weg. Onderhuids bleef de goesting groeien om nog eens samen met oud, maar ook nieuw werk, de Belgische rockscène met enkele vette stomende optredens te verrassen.

Tijd om nog eens na al die jaren in de luwte, en met the Dirt er een vuile lap op te geven.Op de bots gevraagd  om nog eens in Oostende (16/3 Manuscript Oostende (uitverkocht!)) te spelen, daarna direct een try out geboekt in Poperinge (21/05 CC Ghybe Poperinge) en de goesting om daarna terug enkele festivals te spelen… 

 

Foto's

  • Taste It - WARHAUS_omslagfoto
  • Taste It - Omslagfoto_TasteIt_Derek En The Dirt
Taste It

Op deze pagina