Winter in Poperinge BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie Mijn noodplan

Rookmelders laten je niet stikken

Rookmelders verhogen overlevingskansen met 70%

Jaarlijks sterven er in België meer dan 50 mensen door woningbranden. Om de brandveiligheid in woningen te verbeteren, zijn een aantal preventieve maatregelen levensnoodzakelijk. De belangrijkste preventieve maatregel is met voorsprong het installeren van een rookmelder. Met goed werkende rookmelders in huis stijgt de kans om een brand te overleven met meer dan 70%. Zeker als je slaapt zijn ze van belang, je ruikt immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend.

Verplicht vanaf 2020

Sinds 2013 zijn rookmelders verplicht in Vlaanderen voor huurwoningen, studentenkoten, nieuwbouwwoningen en gerenoveerde woningen. Vanaf 2020 worden rookmelders ook verplicht in alle Vlaamse woningen!

Kwalitatieve rookmelders te koop

Als je een rookmelder koopt, zorg er dan voor dat je kwaliteit koopt. Nog steeds hebben de inwoners de mogelijkheid om aan de balie van het stadhuis een kwalitatieve optische rookmelder aan te kopen voor slechts 16 euro van de Stichting Brandwonden. Een ideaal en veilig eindejaarsgeschenk! De opbrengst gaat integraal naar het goede doel van Stichting Brandwonden.

Elk exemplaar bevat een dubbelzijdige klever zodat je geen gaten meer moet boren in het plafond. Wie de registratiekaart invult en zonder portkosten terugstuurt naar Stichting Brandwonden kan rekenen op een garantie van 10 jaar.

  • Rookmelders van levensbelang.
Terug naar nieuws