Stadspark in de winter
Tournée Minérale BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Bier- en Hoppefeesten bruisend afgetrapt

Na drie jaar ongeduldig te wachten, is het 'moment de gloire' van elke Poperingenaar vandaag opnieuw aangebroken: de Bier- en Hoppefeesten gingen eindelijk van start.

De Poperingse senioren werden vanaf 14 uur door blaaskapel De Brechtse Hummel Bummel muzikaal verwelkomd op een ontspannings- en dansnamiddag in de feesttent op het Oudstrijdersplein.

Ondertussen arriveerden de verschillende buitenlandse delegaties in de gotische zaal van het stadhuis. In stoet trokken deze delegaties naar de tent op het Oudstrijdersplein om daar de feestelijke verbroederingsavond in te zetten. Blaaskapel De Brechtse Hummel Bummel, blaasorkest Ort & Zwiegt en de Massive Brass Rockband Heavy Hoempa zorgden voor een feestje dat tot in de late uurtjes bleef voortduren.

Morgen (zaterdag 16 september) staat Lekker Westhoeks op het programma, de lekkerste markt van de Westhoek met streekproducenten en bieren gebrouwen met Belgische hop. Daarnaast is er nog Taptoe, waarbij de Flanders Memorial Pipe Band, De Volksvreugd en Willen is Kunnen samen een muzikaal spektakel brengen. De zaterdagavond wordt afgesloten met de finale strijd tussen team Aurora en team Hopcona tijdens de befaamde Hopkoninginverkiezing. 

  • Bier- en Hoppefeesten bruisend afgetrapt - DSC_0095
  • Bier- en Hoppefeesten bruisend afgetrapt - DSC_0111
  • Bier- en Hoppefeesten bruisend afgetrapt - DSC_0166
Terug naar nieuws