Stadspark Poperinge
Bier & Hoppefeesten BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een digitale snelweg voor de toekomst van onze stad

Wist je dat er wereldwijd 2,3 miljoen zoekopdrachten per seconde gebeuren via Google? En dat werknemers al tot 123 e-mails per dag verzenden en ontvangen? In de komende 5 jaar zal het internetverkeer zelfs verdrievoudigen. Een supersnel netwerk zoals glasvezel is essentieel om dat dataverkeer aan te kunnen. Samen met Proximus willen we de bedrijven van onze stad laten genieten van de technologie van de toekomst: glasvezel.


Proximus wil glasvezel binnen het bereik van middelgrote en kleinere bedrijven brengen om continu stabiele hogesnelheidsverbindingen aan te bieden met een hoge bandbreedte. Bedrijven die op glasvezel zitten, zien hun productiviteit stijgen dankzij de toepassingsmogelijkheden van hogesnelheidsverbindingen. Zo kunnen ze werken vanop afstand – zowel thuis als bij klanten, leveranciers … –, data opslaan in de cloud enzovoort. Vandaag is ook Poperinge aan de beurt.

Wat is glasvezel?

Glasvezel bestaat uit haarfijne glasdraadjes waarop laserlicht aan- en uitgeschakeld wordt. Vergelijk het met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn, maar dan sneller en doeltreffender: 300 000 km/seconde. Dat maakt glasvezel aanzienlijk sneller dan welk ander netwerk ook. Een glasvezelnetwerk is dus als een autosnelweg, maar dan zonder files. Deze technologie kan meegroeien met alle toekomstige trends en evoluties in het digitale tijdperk.

 

Voordelen voor bedrijven  

Het vast internetverkeer groeit exponentieel. Glasvezel biedt organisaties en ondernemingen de nodige technologie om deze toename op te vangen. Met glasvezel kunnen lokale bedrijven bovendien alle mogelijkheden van de digitale economie benutten en hun klanten een betere dienstverlening aanbieden door bijv. producten en diensten aan te bieden via het internet, klanten toegang te geven tot kwaliteitsvolle wifi en gebruik te maken van multimedia in lokale winkels.

 

Toekomstgericht en groen netwerk

Het glasvezelnetwerk zal onze lokale economie stimuleren, innovatief ondernemerschap in de hand werken en de concurrentiepositie van onze lokale bedrijven versterken. Bovendien maakt deze technologie groene connectiviteit mogelijk met een kleiner elektriciteitsverbruik dan andere netwerktechnologieën. Kortom, met glasvezel is je bedrijf klaar voor de toekomst. Overigens een interessant pluspunt: ook tijdens stroompannes kan je het glasvezelnetwerk gebruiken.

 

Infrastructuurwerken: Poperinge en Proximus beperken de hinder


Voor de aanleg van glasvezel in Poperinge zal Proximus infrastructuurwerken uitvoeren. Uiteraard wordt het aantal straten waar de werken moeten gebeuren zo beperkt mogelijk gehouden. Voor meer info over wanneer in welke straten gewerkt zal worden, verwijzen we je graag naar onze website.

 

Meer info?

Wil je als bedrijf in Poperinge meer weten over de voordelen van glasvezel? Surf naar proximus.be/glasvezel.

  • Een digitale snelweg voor de toekomst van onze stad - glasvezel
Terug naar nieuws