Stadspark

Stand van zaken wegenwerken

Bruggestraat-Valkestraat-Sint-Janskruisstraat: werken starten volgende fase

Sinds vrijdag 17 februari 2017 heeft de aannemer (van de nutsleidingen) zijn werken verder gezet in de Bruggestraat tussen de Sint-Janskruisstraat en de Heilig-Hartstraat. Daarom is de Bruggestraat afgesloten voor het verkeer vanaf de Sint-Janskruisstraat tot de Heilig-Hartstraat. Het verkeer, komende van het centrum wordt via de Sint-Janskruisstraat, die van richting is veranderd, naar de Ieperstraat gebracht. Het verkeer dat naar de ring wil rijden en het zware verkeer (tonnagebeperking 3,5 ton) wordt omgeleid via de Komstraat.

  • Laatste stand van zaken op 21/02/2017 - 16u50.

Doornstraat: heraanleg tussen kruispunt Beiaardstraat en zaal Maeke Blyde

Sinds maandag 28 november 2016 is aannemer Cardoen NV gestart met de heraanleg van de Doornstraat. Na het voltooien van de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen is de aannemer de volledige bovenbouw aan het vernieuwen. De werken zullen gestart worden ter hoogte van het Woon- en ZorgCentrum Huize Proventier en in fasen afgewerkt worden tot en met het kruispunt met de Pottestraat. Rekening houdende dat het winterweer de planning nog wat kan bijsturen wordt verwacht dat de werken pas beëindigd kunnen worden tegen eind maart 2017.

  • Laatste stand van zaken op 21/02/2017 - 16u50.

Grote Markt en omgeving: aanpassingswerken 

Aannemer Desot NV is volop bezig met de aanpassingswerken aan de Grote Markt en omgeving. De voetgangersstroken op de Grote Markt en in de Veurnestraat worden heraangelegd met vlakkere materialen om de toegankelijkheid te verbeteren. Er wordt een afzonderlijke in- en uitrit voorzien bij de beide parkeerzones op de Grote Markt om foutief in- en uitrijden tegen te gaan. Er wordt een fietsstrook voorzien naast de rijbaan in de binnenbochten van de Grote Markt met de Guido Gezellestraat, in de Ieperstraat met het Vroonhof en in het Vroonhof ter hoogte van het kruispunt met het Burgemeester Bertenplein. Dit om de verkeersveiligheid voor de fietsers in tegenrichting te verbeteren.

  • Laatste stand van zaken op 10/02/2017 - 11u35.

Witsonestraat: heraanleg bezig

Sinds dinsdag 7 februari 2017 is aannemer Timo Tuin gestart met de heraanleg van de Witsonestraat te Krombeke. De werken zullen duren tot ongeveer halfweg april 2017.

  • Laatste stand van zaken op 10/02/2017 - 11u35.

Op de website www.geopunt.be/hinder-in-kaart kun je terecht voor een geografisch overzicht van alle hinder op het openbaar domein. Via de facebookpagina Verkeershinder Poperinge kun je de laatste berichten volgen via de sociale media.

  • Werken omgeving Bruggestraat (situatie sinds 17/02/2017)
  • Heraanleg Doornstraat
  • Heraanleg Witsonestraat (Krombeke)
  • Vernieuwen nutsleidingen   heraanleg Valkestraat
Terug naar nieuws