Een veld poppies
Poperinge stopt met roken BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie Mijn noodplan

Hopscheutenhappening

Ontdek tijdens deze culinaire dag het verhaal van de hopscheuten! Bij de hopboer wordt met veel enthousiasme verteld over de werking van de hand- en machinepluk, de hopverwerking en de hopscheutenteelt. In het restaurant verwent de chef zijn gasten met een hopscheutenmenu. In de namiddag staat een bezoek aan Brouwerij De Plukker op het programma.

  • 9.45 - 10.30u.: Onthaal in een hopboerderij:
    • Persoonlijke verwelkoming met koffie naar believen
    • Beleving (op eigen ritme) van diverse uiteenzettingen omtrent de hopteelt, de hand- en machinepluk, hopverwerking én de hopscheutenteelt (door de hopboer zelf!

       
  • 12.45-14.45u.: degustatiemenu (excl. aperitief en koffie), geserveerd in een Poperings gastronomisch restaurant:
    • Poperingsch Standevleesch di tonnato met rauwe hopscheuten, geserveerd met St.-Bernardus Wit
    • Pladijsfilet met romige hopscheuten, lentegroenten en karnemelkstovers, geserveerd met Poperings Hommelbier
    • Creatie van de chef

       
  • 14.45-17u.: bezoek achter de schermen van bio-brouwerij De Plukker in Poperinge
    • Het verhaal van bio-hopboer tot bio-brouwer
    • Een kijkje achter de schermen van de brouwerij
    • Het verhaal van Sowepo: een sociale werkplaats die hopscheuten verwerkt tot streekproducten (kaas, pralines,…)
    • Degustatie van enkele bieren met biohop

Deelnemers ontvangen (per gezelschap) een toeristisch infopakket.

 

Prijs:

70 euro per persoon all-in (onthaal met koffie, gidsvergoedingen, bezoek hopbedrijf, degustatielunch incl. drank, degustaties en drink).

Wanneer?Donderdag 23.03.2017, 9:30 : 17:00
Websitehttp://www.hopscheuten.be/nl/happening.html
  • Hopscheutenhappening - DSC_0842 [1600x1200]
  • Hopscheutenhappening - DSC_0847 [1600x1200]
  • Hopscheutenhappening - DSC_0848 [1600x1200]
  • Hopscheutenhappening - Foto WEB Hopscheutenhappening Lemahieu